Contact

Reactie, vraag, aanvulling, bijdrage, wens, kritiek of opmerking? Neem dan via dit formulier contact met ons op.


Voor vragen over individuele soldaten verwijzen we bij voorbaat al naar de speciale zoekhulppagina de zoektocht naar een militair op de website over de Grebbeberg.


We proberen altijd een bericht terug te sturen, dit kan echter wel enige tijd duren.


We geven geen adviezen over de waarde of prijzen van objecten.


NB Afbeeldingen kunnen hier niet meegestuurd worden, daarvoor ontvangt u van ons nader bericht.

e-mailadres Een waarde is verplicht.
bericht Een waarde is verplicht.

Zoektips

 • zoek*
  Als een zoekwoord wordt gevolgd door een asterix * dan zullen alle woorden die met het zoekwoord beginnen gevonden worden. Voorbeeld: gas* . Dan vind je naast gas ook gasmasker, gascape en gastvrij. Zoek liever niet op meervouden, een enkelvoud geeft meestal meer trefkans, zeker als je die laat volgen door *.
 • l?ger
  Als in een zoekwoord het vraagteken ? voorkomt, dan wordt elk woord dat hiermee overeenkomt gevonden. Voorbeeld: l?ger. Dan kun je leger, lager of luger vinden.
 • "zoekzin"
  Om een exacte woordcombinatie of zin te vinden, zet deze dan tussen aanhalingstekens" ". Voorbeeld: "jas infanterist" of "Het regiment komt voorbij"
 • +zoekwoord of -zoekwoord
  Laat je een zoekwoord voorafgaan door het plusteken + dan moet dat woord op de pagina staan. Laat je een zoekwoord voorafgaan door het minteken - dan mag dat woord niet op de pagina staan. Voorbeeld: +uniform -officier
 • Al deze zoektips kunnen gecombineerd worden. Voorbeeld: +leger*-art?

In de media

Mobilisatie en oorlog 1939-1940: het is al ruim 70 jaar geleden. Ooggetuigen leven er nauwelijks meer.

Het gebeurde staat steeds verder van ons af.

En toch verschijnt er nog (on)regelmatig een interessante of informatieve tweet, column, blog, artikel, boek, film of documentaire waarin deze indrukwekkende periode de nog altijd nodige aandacht krijgen.